Bezoekjes

Mijn work space is uit praktische overwegingen tijdelijk verplaatst van mijn ‘bureau’ naar de grond van het archiefhok. Minder heen en weer geloop en qua vierkante meter beschikbare werkruimte ga ik er volgens mij ook weinig op achteruit. Plus: vertrouwd, want thuis knutsel ik meestal ook op de grond. Ik ben er nog niet helemaal uit of ik geen bureau heb omdat ik graag op de grond werk, of dat ik graag op de grond werk omdat ik geen bureau heb. Anyway, onderstaande foto illustreert een beetje hoe het er nu aan toe gaat. Omringt door al dat papier en de mate waarin ik me thuis voel tussen dit materiaal, vraag ik me soms af of ik niet langzaam in een zilvervisje aan het veranderen ben.

IMG_1530.JPG

Wie goed kijkt, ziet links in de hoek een stapel nog niet in elkaar gezette archiefdozen staan. Deze week kreeg ik bezoek van Judith van het RAN, om te bekijken hoe het archief vordert en om mij te voorzien in nieuw verpakkingsmateriaal. Waaronder dus die archiefdozen. Ja mensen, het begint nu een zeer serieus archief te worden. Ze moeten alleen nog even in elkaar gezet worden. En gevuld worden – uiteraard.

Maar dat staat voor volgende week op het programma, want deze week kreeg ik nog meer bezoek. Alfred en Jack kwamen even met eigen ogen bekijken hoe de zaken er nu voor staan, en ook team Hans Kaaijk – bestaande uit Albert, Serge en Hans himself – kwam over de vloer. Voor wie het niet weet: nog voor er een archieflijst was, was er al de fondslijst van de verzameling van Hans Kaaijk. Het idee is dat deze fondslijst als leidraad dient voor de tentoonstelling in het Van Abbe, en nu is natuurlijk de vraag in hoeverre het archief nog uitgaven bevat die van toegevoegde waarde zijn op deze fondslijst. Iets wat niet zo 1, 2, 3, bekeken is, al was het alleen al omdat de titels in beide lijsten soms net iets van elkaar verschillen. Het was meteen een mooie test om te zien hoe snel ik bepaalde items had opgeduikeld uit het archief, en ik heb er de stopwatch niet bijgehouden maar dat ging volgens mij toch vrij rap!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: