Twee archieven

Deze week was het dan zover: het archief werd twee archieven. Het leek me handig om tijdens het chronologiseren meteen het archief te splitsen in het RAN-archief en het Extrapool-archief. En aldus geschiedde.

Althans, dat dacht ik. Want zoals dat soms gaat als je werkt met computers en dergelijke, doet de technologie niet altijd wat je wilt. Deze keer was Excel de boosdoener. Programma functioneerde prima, tot ik de lijst wilde sorteren op de kolom ‘jaartal’. Dan sloot het hele programma direct af. Na een paar keer proberen met hetzelfde resultaat, toch maar even gebruikgemaakt van de faciliteiten van de bibliotheek.

Dus toen was de lijst op chronologische volgorde. Alleen het archief nog niet. En dat blijkt nog wel een hele klus, zeker omdat ik niet de ruimte heb om alles uit te leggen en dus veel uit en weer terug in dozen aan het verplaatsen ben. Maar goed, het gaat de goede kant op! Ik las van de week een eerste versie van het hoofdstuk over de jaren 90 van Knust, te verschijnen in het Knust-boek in 2019, en voelde enerzijds opluchting omdat ik de meeste titels van de uitgaven voorbij heb zien komen in het archief, en anderzijds lichte trots dat ze ook nog eens op de goede chronologische volgorde terecht zijn gekomen. Ja, het gaat de goede kant op.

IMG_1473

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: